Listamme kolmanneksi paras ravintola 2019: Olo

adminy
June 11, 2019 0 Comment

Ravintola Olo on moderni gourmet-ruokaravintola Helsingin ytimessä. Pohjoismainen ja vuonna 2006 perustettu ravintola on yksi kuudesta palkitusta tähtiravintolasta Suomessa. Ravintola Olo on palkittu useaan kertaan. Ruokaravintolalle on myönnetty kuuluisa Michelin-tähti peräti kahdeksan kertaa. Viimeisin Michelin-tähti on myönnetty vasta kuluvana vuonna 2019. Ravintola on palkittu myös Suomen gastronomien seuran johdosta vuonna 2009, jolloin se valittiin vuoden ravintolaksi. Olo on valittu myös top 100+ Euroopan ravintolat 2019 -listalle. Ravintolan takana toimii Jari Vesivalo, joka on ravintolan keittiömestari. Jari Vesivalo myös kirjoittaa nimensä mukaista ravintola Oloon liittyvää blogia, ja hän on kirjoittanut kirjan ravintola Olosta sekä pohjoismaisesta ruokakulttuurista. Jari Vesivalon kanssa ravintolan toiminnasta vastaa toimitusjohtaja Katja Henttunen. Ravintola Olon omistavat keittiömestari Pekka Terävä, Petri Lukkarinen ja Teuvo Salminen.

Ravintola on osa Olo Group Oy -ryhmää, joka on Olo-ravintolan ympärille muodostunut huippuravintoloiden ryhmä. Ravintola Olon lisäksi ryhmään kuuluvat ravintolat Garden by Olo, Nude ja Emo. Ravintoloiden lisäksi ryhmään kuuluvat muun muassa catering-palveluihin erikoistunut Food Camp Finland ja viinien verkkokauppa Bottlescouts. Ryhmään kuuluva Bistro Garden by Olo sijaitsee Olon naapurissa sisätiloiksi muutetulla sisäpihalla. Eleganttia ja hillittyä Ravintola Oloa rennommassa Bistro Garden by Olossa on taivaalle avautuva lasikatto ja puutarhamainen tunnelma. Seuraavaksi me kerromme sinulle enemmän palkitusta ravintola Olosta, jotta ymmärrät, miksi juuri tämä moderni ja laadukas ravintola on valittu Suomen top 10 -listan kolmen parhaimman ravintolan joukkoon. Ota siis mukava asento ja tutustu ravintola Oloon kanssamme.

Hyvin suunniteltu menu

Ravintolan Olon laadukas ja herkullinen menu rakentuu modernin häivähdyksen kera Jari Vesivalon lapsuuden makumuistojen ympärille. Menun kanssa voi halutessaan nauttia aterialle huolellisesti suunnitellun juomapaketin. Olon sommelierit pitävät huolen, että ravintolan viinivalikoima on sopiva niin aloittelijoille kuin viiniharrastajillekin. Tarjolla on myös alkoholittomia vaihtoehtoja. Ravintola suosittelee varaamaan kokonaisen menun nauttimiseen reilusti aikaa, noin kolme tuntia. Lyhyempi menu sen sijaan koostuu viidestä ruokalajista ja on nautittavissa jopa alle kahdessa tunnissa. Ravintola huomioi lisäksi myös kaikki erityisruokavaliot ja allergiat, ja sen menu muuntautuukin esimerkiksi myös vegaani- tai kasvisversioksi. Olo-ravintolaa rennompi Garden by Olo yhdistelee tuttuja, pohjoismaisia makuja makuihin eri puolilta maailmaa. Garden by olossa on aterioinnin lisäksi mahdollisuus nauttia cocktaileja cocktailbaarissa.

Korkealuokkaiset raaka-aineet ja annokset

Ravintola Olon korkealuokkaisella ruokalistalla nähdään pelkistetty makumaailma. Ravintolan herkulliset annokset valmistetaan erityisesti pohjoismaisista raaka-aineista. Modernia ruokaa tarjoava Olo muodostaakin menunsa kotimaisten pientuottajien raaka-aineiden ympärille. Tämän huomaa, sillä ruokalista tarjoaa paljon Suomessa ja muissa pohjoismaissa asuville tuttuja ruoka-aineita. Ruokalistan monet maut vievät asiakkaan eri puolille Suomea raaka-aineiden alkulähteille, mutta sen lisäksi listalla on mukana myös kansainvälinen ja moderni vivahde. Ravintolan huolellisesti suunnitellulta ja korkealaatuiselta ruokalistalta löytyy esimerkiksi vihreää parsaa ja ilmakuivattua kinkkua sekä kampasimpukkaa Norjasta ja simpukkahyytelöä. Ravintolan koko laadukkaan ruokalistan hintoineen ja tarkempine tietoineen voi tarkistaa halutessaan ravintolan nettisivustolta osoitteesta olo-ravintola.fi. Ravintolan hyvät puolet eivät lisäksi rajoitu ainoastaan laadukkaisiin aterioihin ja raaka-aineisiin. Seuraavaksi kerrommekin ravintola olon mielenkiintoisesta ja tyylikkäästä miljööstä.

Kaunis miljöö

Ravintola Olo sanoo, että erinomaisen keittiön ja palvelun lisäksi ravintolan tärkeimpiin tekijöihin kuuluu sen tunnelma. Ravintolan väki haluaakin asiakkaiden tuntevan olonsa kotoisaksi ja sanookin, että “kokemus on se, mikä on tärkeää”. Helsingin Kauppatorin vierestä löytyvä ravintola onkin viihtyisä sekä sisältä että sen ulkopuolelta. Torin ja sataman vieressä sijaitsevan ravintolan ulkopuolelta avautuu kaunis kaupunkimaisema. Ravintola itsessään on elegantti ja moderni astioitaan ja kattauksiaan myöten, ja se sopiikin sen vuoksi hyvin myös juhlallisiin tai virallisiin tilaisuuksiin. Vastapainoksi hillitylle ravintola Ololle on rennompi ravintola Bistro Garden by Olo, joka sijaitsee Olon naapurissa Helenankadulla. Ravintola sijaitsee sisätilaksi muutetulla sisäpihalla, jossa on lasikatto. Ravintolan puutarhamainen tunnelma viekin asiakkaan suoraan eteläeurooppalaisen bistron tunnelmaan.

Lisätietoa ravintola Olosta

Sekä ravintola Olo että samaan ryhmään kuuluva naapuriravintola Bistro Garden by Olo antavat asiakkailleen erinomaisen ruokailukokemuksen. Bistro Garden by Olo järjestää myös erilaista ohjelmaa asiakkailleen. Esimerkiksi Rosé-viikkoja ja jazz-konsertteja. Ravintola Olon mielenkiintoinen blogi ja sosiaalisen median kanavat kannattaa myös ottaa seurantaan, sillä Olo jakaa esimerkiksi Facebookissa runsaasti kuvia ravintolan toiminnasta ja herkullisista ruoka-annoksista. Lisäksi Olo tarjoaa Facebook-videoidensa kautta asiakkailleen esimerkiksi rapujen keitto-ohjeita ja muita neuvoja sekä videoita toiminnasta ravintolan takana. Nyt olemme kertoneet sinulle tästä Suomen top 10 -listan kolmanneksi sijoittuneesta modernista ravintolasta. Mikäli kiinnostuit elegantista ja palkitusta ravintolasta tai sen rennosta bistropuolesta, voit tehdä pöytävarauksen ravintolan nettisivuston kautta. Suosittelemme lukemaan myös muista Suomen top 10 -listan ravintoloista sivustoltamme.

June 2019
M T W T F S S
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30