Palace on Suomen top 10 ravintolat -listan sijalla neljä

adminy
June 11, 2019 0 Comment

Palace on legendaarinen suomalainen ravintola, joka on voittanut jo kaksi Michelin-tähteä ja joka on tehnyt paluun Suomen ravintoloiden kärkeen. Palacen legendaarisissa kabineteissa on muun muassa neuvoteltu maamme kasvuun liittyvistä tärkeistä päätöksistä. Rakennus valmistui jo vuonna 1952 Helsingin olympialaisten vieraita varten, ja se edustaakin aikansa tyylipuhdasta modernismia. Palacen tiloja kuitenkin remontoitiin ja entisöitiin, jolloin se oli suljettuna vuoden verran, mutta se avasi ovensa uudestaan loppuvuodesta 2017. Ravintolaa pyörittävät Suomen kaikkien aikojen menestynein sekä kansainvälisesti arvostetuin keittiömestari Hans Välimäki ja suomalaisten kokkien kärkisijoilla oleva Eero Vottonen, joka on Palacen keittiöpäällikkö. Eero Vottonen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa useassa Michelin-tähdin palkituissa ravintoloissa, ja hän on myös yksi Suomen palkituimmista keittiömestareista.

Ravintola Palace sijaitsee Helsingin rannikolla osoitteessa Eteläranta 10. Palace tarjoaa ravintolansa tiloista kauniin näkymän merelle. Ei olekaan mikään ihme, että Palace on Suomen top-listan kärsijoilla. Suomen parhaimpiin kuuluvat keittiömestarit ravintolan takana, parhaat raaka-aineet ja upeat historiaa henkivät tilat sekä merelle ja Helsingin ylle avautuva maisema tekevät Palacesta legendaarisen ja arvostetun ravintolan. Kaiken lisäksi Palace käsittää nimeään kantavan fine dining -ravintolan lisäksi kabinetteja ja monipuolisen juhlapuolen sekä American Bar -cocktailbaarin. Palacessa voidaan järjestää niin juhlia, seminaareja ja kokouksia kuin muitakin hienon ja arvokkaan tunnelman vaativia tapahtumia jopa 200 vieraalle. Kerromme seuraavaksi ainutlaatuisen ravintolan laadukkaasta menusta ja ravintola Palacen pitkästä ja menestyksekkäästä historiasta, joka alkoi jo vuosikymmeniä sitten.

Palacen menu

Kuten saattaa odottaa ravintolalta, jonka takana ovat suomen parhaimpiin kuuluvat keittiömestarit, Palacen menu on vertaansa vailla. Ruokalistan ruoat sisältävät laadultaan parhaimpiin kuuluvia raaka-aineita. Esimerkki yhdessä Palace-ravintolan tarjoamassa annoksessa on paahdettua purjosipulia ja kypsytettyä parmesaanijuustoa sekä sata vuotta vanhaa ruisjuurta, kuusta, silakkaa, piparjuurta, suolattua taimenta ja savustettua mätiä. Lisäksi annokseen kuuluu ”Pretzel” ilmakuivattua Mangalitsa-porsaan kylkeä ja karhunlaukkaa. On siis sanomattakin selvää, että ravintola Palacen annokset ovat laadultaan ja maultaan erinomaisia, eikä niiden kaltaisia ruoka-annoksia löydy mistä tahansa Suomen ravintolasta. Kertoohan Palacen ruokien laadusta jo sekin, että ravintola palkittiin vuonna 2019 uudestaan Michelin-tähdellä. Ravintola Palace tarjoaa lisäksi myös lounasta tiistaista perjantaihin. Viikon lounaan hintatietoineen voi tarkastaa halutessaan Palacen nettisivustolta.

Palace Bar

Palacessa toimii myös Bar Palace, joka on kuulunut vuosikymmeniä Suomen cocktailalan uranuurtajien joukkoon. Bar sijaitsee rakennuksen kymmenennessä kerroksessa. Lisäksi Palace avasi keväällä 2018 terassin, jolla voidaan ihailla Helsingin ylle avautuvaa kaunista maisemaa nauttien maukkaista cocktaileista tai viineistä ja myös pienistä purtavista. Bar Palacen lista koostuu seitsemästä kansainvälisestä klassikosta ja seitsemästä ravintolan henkilökunnan itsensä kehittämästä cocktailista. Palacessa on alkoholia sisältävien juomien lisäksi tarjolla myös baarimestareiden valmistamia alkoholittomia juomia. Piditpä sitten klassisesta Dry Martinista tai suomalaisten baarimestarien taidonnäytteistä, Palacen baari pyrkii tarjoamaan parasta laatua. Bar Palace on auki tiistaista perjantaihin saakka aina kello 11.30 alkaen ja palvelee asiakkaitaan aina myöhälle yöhön saakka. Palacen baari tarjoaa asiakkaille upean kokemuksen Palacelle tuttuun tyyliin.

Pöytävaraus, tarjouspyyntö ja aukioloajat

Palaceen voidaan tehdä ravintolan nettisivuston kautta pöytävaraus. Varaus päästään tekemään sivuston yhteystiedot-sivulta. Sivulla vaaraaja pääsee valitsemaan sopivan ajankohdan ja henkilöiden määrän. Palvelu lisäksi näyttää, mikäli ravintola on kyseisenä päivänä jo täynnä ja se ehdottaa päivämääriä täynnä olevan ajankohdan tilalle. Ravintolaan voidaan kuitenkin myös soittaa tai lähettää sähköpostia. Palacen sivuston kautta voidaan jättää lisäksi tarjouspyyntö. Sivustolla on valmis lomake, johon pyynnön jättäjä kirjoittaa henkilötietonsa sekä tiedot järjestämästään tilaisuudesta, ja sen jälkeen lomake lähetetään eteenpäin. Ravintola Palace on auki tiistaista perjantaihin saakka kello 11.30 – 14 ja jälleen kello 18 – 23. Kannattaa huomioida, että aukioloajoissa saattaa joskus olla poikkeuksia esimerkiksi lakisääteisten juhlapäivien tai yksityistilaisuuksien vuoksi. Ravintolan aukioloajat ja sen poikkeukset voidaankin tarkastaa Palacen nettisivustolta.

Palacen historia

Palacella on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Palace on toiminut jo vuodesta 1952 asti suomalaisen gastronomian etupäässä. Kesäolympialaisten vieraita vastaanottamaan valmistuneen Palacen kakkoskerroksessa oli kahvila ja Palacen grilli ja kymmenennessä kerroksessa taas ravintola. Vuonna 1961 sen sijaan avattiin Palacen 11. kerrokseen legendaarinen American Bar. Palace Gourmet oli 90-luvulla tunnettu siitä, että se tarjosi Menu Surprisen, joka tarkoitti päivän yllätysmenua viinien kera. Paras uutinen on, että tämä perinne jatkuu yhä. Keittiöpäällikön yllätysmenu onkin yksityistilaisuuksien suosituin ateriakokonaisuus. Mielenkiintoinen yksityiskohta ravintolaan liittyen on sekin, että Palacen viisi kabinettia on nimetty Palacen merkkihenkiöiden, kuten keittiömestarin ja toimitusjohtajan mukaan. Ravintola sai Michelin-tähden vuonna 1987, eikä sen laatu ole huonontunut aikojen kuluessa, sillä se ansaitsi Michelin-tähden uudestaan vuonna 2019.

June 2019
M T W T F S S
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30