Suomen parhaimmat ravintolat 2019 – sija 7: Ravintola Vinkkeli

adminy
June 11, 2019 0 Comment

Helsingissä Kaartinkaupungissa sijaitseva ravintola Vinkkeli on valittu seitsemänneksi parhaaksi ravintolaksi Suomen parhaimmat ravintolat 2019 -listalle. Tässä artikkelissa kerromme ravintola Vinkkelistä ja selvitämme miksi se on ansainnut sijansa Suomen top 10 -listalla. Vinkkeli on historiallisessa kiinteistössä sijaitseva kodikas ruoka- ja viiniravintola, jonka pääperiaatteita ovat tinkimättömästi valmistetut klassikot, välitön tunnelma ja huolellisesti valitut viinit. Vinkkeli on monipuolinen ruokapaikka, jossa voi nauttia niin rauhallisesta lounaasta, juhlavasta päivällisestä kuin myös vaikkapa nopeasta iltapalasta. Klassikkoravintolan takana toimivat keittiömestarit Matti Vesikkala, Olli Marttila ja sommelier Antti Uusitalo. Ravintola Vinkkelin ravintoloitsijat uskovat korkealuokkaisiin raaka-aineisiin, klassiseen ruoanlaittoon ja sesonkien hyödyntämiseen. Ravintolan viinilista on myös huolella koottu ja sisältää laadukkaita sekä alkuperää kuvaavia viinejä.

Ravintola Vinkkeli on kauniissa tiloissa sijaitseva laadukas ravintola, jonne kannattaa pistäytyä esimerkiksi lounaalle tai vaikkapa nauttimaan ravintolan herkullisesta juusto- ja viinivalikoimasta. Tyylikkääseen ravintolaan voi ostaa lisäksi myös lahjakortteja, joka onkin erinomainen lahjaidea juhlapäivää, kuten vaikkapa vuosipäivää tai syntymäpäivää viettäville. Lahjakorteista on valittavissa sisällöltään ja hinnaltaan erilaisia vaihtoehtoja. Ravintolassa järjestetään erilaisten aterioiden lisäksi myös valmiita ja räätälöityjä viinitilaisuuksia, jotka myös sopivat hyvin erilaisten juhlien kylkeen. Ravintolan tunnelmallinen tiiliholvikellari sopiikin yhtä hyvin niin rentojen illanviettojen kuin juhlavampienkin tilaisuuksien järjestämiseen. Ravintolan kauniiden tilojen kuvia voi myös halutessaan tarkastella Vinkkelin nettisivustolla osoitteessa www.ravintolavinkkeli.fi. Nettisivustolta löydät myös esimerkiksi yksityiskohtaisen menun ja kunkin annoksen hinnat. Seuraavaksi kerromme mitä Vinkkelin menu tarjoaa.

Ravintola Vinkkelin menu

Vinkkelissä tarjotaan joka ilta keittiömestareiden suunnittelema klassinen neljän ruokalajin menu, jonka rinnalle kuuluu ateriakokonaisuuteen sopiva viinivalikoima. Neljän ruokalajin illallismenu maksaa ravintolassa 56 euroa ja siihen kuuluvat menun juomat 54 euroa. Lisäksi ravintolassa on tarjolla lounas arkipäivisin kello 11.30-14.00. Ravintola Vinkkelin laadukkaaseen ja herkulliseen ruokalistaan kuuluu alkuruokia, pääruokia, juustoja ja jälkiruokia. Alkuruoaksi voi valita esimerkiksi paahdettua kukkakaalia ja hummusta. Pääruoissa vaihtoehtoja on kolme ja valittavana on esimerkiksi hollantilaisen vasikan entrecôte pinaatin ja punaviinikastikkeen kera. Juustojen ystävät voivat tilata juustovalikoiman, joka sisältää huolella valittuja ja taiteella kypsytettyjä juustoklassikoita. Ruokailun lopuksi voi tilata herkullisen jälkiruoan. Valittavana on joko Vinkkelin pientä makeaa -niminen jälkiruoka, vaniliajäätelöä raparperikastikkeella tai ravintola Vinkkelin päivän jälkiruoka.

Vinkkelin viinimaailma

Ravintola Vinkkelillä on huolellisesti valittu viinivalikoima, johon pyritään valitsemaan alkuperää kuvastavia viinejä eri puolilta maailmaa. Ravintolan Viinilista sisältää viinimaailman klassikoita legendaarisilta, mutta lisäksi myös vähemmän tunnetuilta viinialueilta. Listalla olevien viinien lisäksi ravintolassa on tarjolla valikoima kauden viinejä, joita tarjoillaan laseittain. Vinkkelin kabinetissa järjestetään viinipruuveja sommelierin johdolla. Valittavana on valmiita teemapaketteja tai vaihtoehtoisesti paketin voi räätälöidä yhdessä sommelierin kanssa halumaansa tilaisuuteen sopivaksi. Viinipruuviksi voi valita muun muassa eurooppalaiset klassikot, jossa laseihin kaadetaan Euroopan arvostetuimpien ja tunnetuimpien viinialueiden klassikoita. Juuston ja viinin viemää -tilaisuudessa sen sijaan maistellaan eurooppalaisia juustoklassikoita legendaaristen juomien kuten esimerkiksi tuhdin portviinin kera. Ravintolan viinipruuvit ovat myös tyylikäs tapa aloittaa illanvietto tai juhlatilaisuus ravintola Vinkkelin kabinetissa.

Ravintolan tilat

Ravintola Vinkkelin kaunis ja tyylikäs kabinetti sijaitsee vuonna 1889 rakennetun talon hiilivarastossa, joka on kunnostettu ravintolatiloiksi. Tiiliholvikellari on tunnelmallinen paikka ruokailla ja sopii erilaisiin tilaisuuksiin. Monipuolinen kabinetti sopii yhtä hyvin esimerkiksi juhlaville illallisille kuin rentoon illanviettoonkin. Vaaleahkon ruskeat tiiliseinät ja tumma lattia sekä tyylikäs sisustus tekevät kabinetista tunnelmallisen ja tyylikkään tilan. Kabinetissa on myös suuri pöytä, johon mahtuu peräti 16 vierasta. Tila sopii siis oikein hyvin myös hieman suuremmallekin joukolle. Tilasta löytyy lisäksi 55-tuumainen televisio. Kabinetin tiloissa järjestetään muun muassa myös viinipruuveja sommelierin eli ravintolan viinintuntijan johdolla. Maukkaan ruoan ja laadukkaiden viinien lisäksi asiakkaat saavat siis nauttia tunnelmallisesta ja kauniista miljööstä kiinteistön vanhassa ja remontoidussa viinivarastossa.

Lopuksi

Kaartinkaupungissa, osoitteessa Pieni Roobertinkatu 8, sijaitseva ravintola on kokeilemisen arvoinen ruokapaikka. Ravintola on auki maanantaista lauantaihin. Ravintola on auki maanantaisin kello 11.30 – 14 ja tiistaista perjantaisin kello 11.30 -14 ja se avaa ovensa jälleen kello 17 ja on auki aina keskiyöhön saakka. Lauantaisin ravintola avaa ovensa kello 17 ja on auki yömyöhään kello 24 saakka. Sunnuntaisin ravintola on suljettuna. Vinkkeliin voi ottaa halutessaan yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse tai ravintolasta voi varata pöydän nettisivustolta löytyvällä varaustoiminnolla. Nyt olemme kertoneet sinulle ravintola Vinkkelistä ja siitä miksi se on ansainnut paikkansa Suomen top 10 -listalla. Toivottavasti kiinnostuit tästä laadukkaasta ja kodikkaasta ravintolasta ja pistäydyt vaikkapa itse kokeilemassa miksi se on valittu Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon.

June 2019
M T W T F S S
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30