Gastronominen Helsinki – piilossa olevat jalokivet

mollie
July 22, 2019 0 Comment

Helsinki on gastronomian ystäville ylivoimaisesti paras paikka asua, sillä kaupunki pitää sisällään upeita kokemuksia, ravintoloita sekä satoja erilaisia ravitsemusliikkeitä. Kuten Kummelikin sen aikoinaan totesi “se on valintojen maailma”. Allekirjoittanut on Helsingissä ainakin asunut sen verran kauan, että vaikka ruokapaikkojen valikoima on suuri, ei koskaan tunnu tietävän, minne sitä tällä kertaa menisi syömään. Koska valikoima tosiaan on sen verran laaja, on vaikea tehdä päätöksiä uusista ruokapaikoista. Ravintoloita valitessa on muutenkin omat vaikeutensa, sillä nälkäisenä kukaan ei halua mennä paikkaan, jonka ruoasta ei tykkää. Eli miten sitten uusia paikkoja tulee kokeiltua?! Tietysti suositusten sekä erilaisten arvostelusivustojen avittamana (esim. TripAdvisor ja Facebook). 

Olemme koonneet muutaman Helsingissä sijaitsevan helmen listallemme, sillä olemme melko varmoja siitä ettet ole näissä koskaan ennen käynyt!

Kahvila Kampela – Suomen parasta kalakeittoa Aurinkolahdesta

Aurinkolahti on uusi (ja kallis..) asuinalue Itä-Helsingissä, ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin Vuosaaressa. Helsingin Vuosaari ei välttämättä ole kovin tunnettu sen gastronomisista saavutuksistaan, mutta Aurinkolahden rantamaisema pitää kuitenkin sisällään yhden äärimmäisen hyvin varjellun salaisuuden eli Kahvila Kampelan. Kampela sijaitsee aivan vesirajan tuntumassa, Aurinkolahden sataman rannoilla. Noin 20 asiakaspaikkainen ravintola on kuuluisa kalakeitoistaan ja tarjolla on kahta erilaista: kirkkaalla liemellä sekä se parempi vaihtoehto eli kermaan tehty. Emme ole täysin varmoja mistä kyseisen kalakeiton lohi on pyydystetty, mutta yksi asia on varma: Se on Suomen parasta!

Kahvila Kampelan lohikeitto maksaa n. 12€ ja siihen kuuluu mukaan kahvi, juomat sekä tietysti ruisleipä. Kuka nyt söisikään kalakeittoa, tai mitään muutakaan keittoa, ilman ruisleipää? 

Jos Kahvila Kampela ei ole tuttu ja haluat nauttia uskomattoman hyvästä kalakeitosta, kotoisen tunnelman luodessa tahtia aurinkoiselle talvi- tai kesäpäivällesi, ota suunnaksi Vuosaaren Aurinkolahti. 

Ravintola Manala sekä Jaskan Grilli

Lähellä legendaarista Michelin tähteäkin joskus ollut ravintola Manala on listallamme seuraavana. Manala sijaitsee Töölössä, lähellä Runeberginkatua. Kyseinen ravintola on vanha kuin taivas, mutta sen verran syrjässä, ettei sinne aivan joka päivä tule eksyttyä. Manalassa on herkullisen ruokalistan lisäksi toinenkin erikoisuus, sillä se on aivan vastapäätä Suomen parhaimmaksi grilliksi valitun Jaskan Grillin vieressä! Ruoan ystäviä hemmotellaan siis oikein olan takaa, koska voit halutessasi tehdä päätöksen: Otatko grilliruokaa vai haluatko nauttia hieman elegantimmasta illallisesta, hyvässä seurassa?

Sanotaankoon näin, että molemmille on varmasti aikansa ja paikkansa, mutta mikäli etsit puhdasta, raakaa makunautintoa, ota suunnaksi Manalan vieressä sijaitseva Jaskan Grilli ja tilaa jotain mikä sisältää valkosipulia. Et taatusti tule pettymään! 

Pubit sekä ajanviete

Tiesitkö, että Helsingin pubeista saat suurimmasta osasta ruokaa? Vaikka esimerkiksi keskustassa Keskuskadulla sijaitseva Sports Academy onkin ravintolaksi luokiteltu, siellä tupataan viettää enemmän aikaa juomien kuin ruokien parissa. Sports Academy onkin yksi parhaimmista esimerkeistä siitä, että pubi-miljöössä on myös mahdollista tarjota edullista ja maistuvaa ruokaa. 

SA:n tapaisia paikkoja on Helsingissä jopa sadoittain eikä kaikissa ehdi varmasti edes yhden eliniän aikana vierailemaan. Näitä kaikkia kuitenkin yhdistää yksi mielenkiintoinen tekijä: ilmainen wifi! Mitä ilmainen wifi sitten taas tarkoittaa? No se voi tarkoittaa moniakin asioita, mutta pääasiallisesti se on asiakkaiden käytössä nettipelien pelailua varten. Monet asiakkaat haluavatkin nauttia juomansa rauhassa pelaten samalla nettikasinon jännittäviä kolikkopelejä. Aika ei käy pitkäksi ja ajanvietettä riittää varmasti! 

July 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31